Aanbevolen : Auto demontage - auto verkopen zonder keuring
 Citroen Mehari 2016  thumbnail

Citroen Mehari 2016

Published Jun 08, 22
5 min read

Een Citroën Méhari kopen?

De Citroën Méhari is een personenauto van het merk Citroën die tussen 1968 en 1988 werd geproduceerd. De auto is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met een carrosserie vervaardigd van ABS-kunststof. Er werd een versie met voorwielaandrijving geleverd en een versie met vierwielaandrijving. De naam verwijst naar het woord méhariste, een Franse koloniale soldaat uit Algerije, die een kameel berijdt.  Deze lichtgewicht terreinauto werd gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar ook ingezet door het Franse leger en Gendarmerie. Hetzelfde concept, met de carrosserie en motor van een 2CV, werd ook ingezet voor productie in de derde wereld.

CONCEPT CITROËN E-MEHARI STYLED BY COURRÈGES

Citroën stelt op het autosalon van Genève 2016 de concept-car E-MEHARI "styled by Courrèges" voor. Een 100% elektrische cabriolet vol met positieve energie en getekend door twee parels van het Franse design. De Citroën FAF (Facile à Fabriquer) was een aluminiumversie van de 2CV die wel wat leek op een Méhari en bedoeld was voor Afrika. In Vietnam werd de Dalat geproduceerd. Daarnaast bestond er nog de uitvoering Pony die in Griekenland geproduceerd werd. De 4×4-versie werd in 1979 aan het programma toegevoegd. Het bleef echter een zeldzame verschijning, er zijn er nog geen 1500 van verkocht.

De citroen mehari styled by Courrèges is de vrucht van de samenwerking tussen twee visionaire en iconische Franse Merken: Citroën en het Modehuis Courrèges. Ongeveer 50 jaar na de lancering van de Méhari in 1968 werd de E-MEHARI in december 2015 onthuld. Deze 100% elektrische 4-zits cabriolet is een echte vrije vogel die zorgt voor fun en moderniteit. Het is een perfecte weerspiegeling van de waarden van Citroën: creativiteit, vrijheid en optimisme.

  Tegelijkertijd brengen het Modehuis Courrèges en zijn creaties met een jongen en vrije geest een omwenteling teweeg in de modewereld... Twee creatieve werelden die sinds mensenheugenis nauw verwant zijn en mekaar aanvullen. Vandaag snijden ze samen een nieuw hoofdstuk aan. En dit hoofdstuk is de concept-car Citroën E-MEHARI "styled by Courrèges". Concurrent Renault bracht als tegenhanger de Renault Rodeo op de markt, gebaseerd op een Renault 4. Die werd echter niet veel buiten Frankrijk geëxporteerd. In 1970 werd de Méhari naar de Verenigde Staten geëxporteerd.

Citroen Mehari Cassis

Naast natuurlijk mensen met miniaturen, met documentatie, met allerlei hebbedingetjes, waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. Dus als je een keer de echte sfeer van oude Citroëns wil opsnuiven, kom dan in maart naar Gemert. Irene Doorenbos 2 andere specifieke Citroën beurzen die we nog aanraden, zijn De 2CV&A-type Market in Merksplas (B) in oktober en de A t/m Z markt in Simpelveld in september Irene Doorenbos Een enkele stand waar je broodjes kan kopen, of ijs of bier.

Maar dan ook elke Citroën en van elk jaar. Een bonte mengeling, waarbij ook werkelijk alles door elkaar staat. Alle bezoekers moeten daardoor de hele ruimte doorlopen op zoek naar dat éne onderdeel dat ze nodig hebben. Het is daardoor écht zoeken, wat het vinden dubbel zo leuk maakt en het geheel een extra feestelijke inslag geeft - citroen e-mehari prix.Over het algemeen wordt de parkeerplaats net zo gewaardeerd als de hal zelf. Citro, Mobile wordt gehouden in Vijfhuizen, op de locatie waar in 2002 de Floriade is gehouden. Elk jaar is er een thema, dat wordt gekozen door de verschillende deelnemende clubs - citroen c4 cactus mehari. Dit jaar is het Citroën geeft je de vrijheid, in voorgaande jaren waren het thema s als Citroén, Joie de Vivre, Citroën internationaal & grenzeloos, Citroën vervoert je, Citroën en de Vrouw, Citroën en Verjonging, Citroën en het milieu, Citroën en Sport, Citroën en Reclame, Met Citroën uit je dak, Papa, Maman, Citroën, Citroën, zo uit de schuur en Citroën, Oud en Nieuw.Dit was wel de reden dat het eendenvirus echt toe sloeg. Ik trok er met pen en boekje op uit om alle 2CV kentekens te noteren. Ook haalde ik mijn speelgoedeendjes weer van zolder - citroen e mehari interior. En elk jaar kwam er weer een folder bij - citroen 2cv. 2CV6 special Pas ergens in 1983 ben ik donateur geworden.Dat gebeurde in maart Ik vond een 2CV6 special met net op de klok en anderhalf jaar oud. Beslist geen bijzondere Eend, maar dat hoefde niet. Ik ben altijd zuinig op deze auto geweest - citroen mehari en venta. Na vier jaar zeer intensieve rij-jaren en kilometer verder, heb ik deze auto in de stalling gezet.

Alle plaatwerk is origineel, zo ook de techniek. Bovendien is deze 2CV uit 1987 nooit echt uit elkaar geweest. De koets is nog nooit van het chassis geweest, kom daar nog maar eens om van auto s bij auto s van deze bouwjaren. Alle Eenden koesteren Ik ben ook maar eens naar meetings gegaan, zo ook bij deze club - citroen e mehari review.

E Mehari Citroen

Vaak kreeg ik op meetings te horen Wanneer koop jij eens een echte Eend? Tja, je bent groot geworden na 1970, de 4 en 6 tijd en dat trekt dan toch het meest en in al die jaren is dat zo gebleven. Misschien is het jeugdsentiment. Niemand heeft mij kunnen overtuigen om een oude 2CV te gaan rijden. citroen mehari onderdelen.

Hoe kun je dit als liefhebber zonder Anne Jan Kunst wil een AK 350 klassieke Eend beter koesteren dan donateur te zijn van deze club? Iedere donateur of lid zorgt er toch voor dat de club door kan met een goed magazijn, zodat alle oudjes kunnen blijven rijden. Andersom is dat ook zo.

Ik koester ook deze generatie Eenden. Doe-vakanties Ik leerde in al die jaren vele mensen kennen. Ik sloot me ook aan bij de Friese Citroën Club. Daar leerde ik Bert Haneman kennen. Samen trekken we veel op. new citroen mehari. We gaan op doevakantie. Nee, niet surfen, raften, maar auto s zoeken in Frankrijk en zo kom je nog wel eens met een leuke Acadiane thuis.

Ook zie je soms nog een AK 400 (prix citroen mehari). Dyane s en Mehari s zijn er ook nog. Voor alle modellen geldt: zoeken, zoeken, kijken, terugrijden en nog eens kijken. Het wordt in mijn ogen schaarser allemaal Toch 12 volt Zoals gezegd, kom je nog wel eens iet leuks tegen, zoals Bert en ik een heel harde, maar spotgoedkope Acadiane tegenkwamen.

Na 2 jaar stil te hebben gestaan, is deze auto zelf rijdend uit Zuid-Frankrijk naar huis gereden en na 1700 kilometer besloot Bert hem te houden. Bij ons beide sloeg het bestelvirus toe. citroen 2cv. Ik heb altijd gezegd: als ik een besteller koop, dan de AK 350. Ik vind de lange lage bak het mooist.

Dat weerhield mij ervan om zo n ding te kopen. Je gaat bij diverse mensen informeren en probeert meer over dit type te weten te komen en na 5 minuten wist ik dat de AK 350 een 12 volt elektrisch systeem had. Tja, ik weet ook niet alles. Maar hiermee was wel de kogel door de kerk.

Citroen E Mehari 2020Computers Het eerste wat je dan tegenwoordig doet is zoeken op de elektrische snelweg. Ik voel me hier net een 2CV: traag, traag en nog eens traag, maar uiteindelijk kom ik er wel (citroen e mehari avis). Ik vind het beslist niet leuk, computers, maar ja, soms moet je wel. Als onze 2CV s konden praten, zouden ze de snelweg ook verafschuwen.

Ze zijn nicht Autobahnfest construiert zoals onze oosterburen zeggen. Zo gaat het mij met computers. De auto Er was weinig AK 350 te koop of for sale. Er waren 2 stuks à vendre, dus maar eens naar Frankrijk gebeld en natuurlijk al verkocht (citroen mehari 1974). Ik sprak er over met diverse eenden mensen.

Dat was de spijker op de kop. Na een paar weken had een handelaar er eentje uit Frankrijk meegenomen (citroen nouvelle mehari). Op een zondag Bert en ik er heen. Daar stond hij, compleet opgereden en gebruikt. Het zijn tenslotte bestelauto s, die gebruikt dienen te worden. Heel veel plaatsen waar het AK 350 had moeten zijn, maar het niet meer is.

DASHBOARD

De oranjeachtige kleur van de concept-car zorgt voor een vrolijke toets in de cabine dankzij de oranje bekleding in glanzend vinyl over de volledige breedte van het dashboard en langs de luchtroosters.  Binnenin zijn de deuren, het dashboard en de achterbank, die herwerkt is in een vierkantige architectuur, bedekt met een wit leer.  Niet alleen de carrosserie maar ook de velgen zijn wit. Alleen een fel oranje omranding ter hoogte van de velgen onderstreept in alle transparantie de centrale veiligheidsboog. Het mobiele kofferluik biedt toegang tot de kofferruimte die voorzien is van een exclusieve bagagelijn, bestaande uit 3 modellen in wit leer en glanzend oranje vinyl contouren, volledig in harmonie met de geest van het voertuig

Het rijdende bewijs dat een langzame auto heel leuk kan zijn.

Sommige auto’s zijn gewoon briljant. Dat kan door van alles komen: karakter, historie, imperfecties of uitzonderlijke kwaliteiten. Bij de Citroen Méhari is het eigenlijk niet anders. Het is een van de meest iconische auto’s van de afgelopen 120 jaar autohistorie. Nou ja, auto. Het is eigenlijk heel erg ‘weinig auto’. Vier wielen, een paar stoelen, een motor en wat blik om alles bij elkaar te houden. Heel veel meer is het niet. Maar ja, zoals met de meeste dingen zit de ware schoonheid in de eenvoud. Het mooiste verhaal van de Eend is natuurlijk dat je eieren bij een boer kon ophalen en over weilanden en slechte wegen terug naar het dorp rijden, terwijl de eieren heel bleven. De 2CV bood een ongekend hoog comfort, dankzij de bijzonder soepele vering. Ondanks dat de Eend flink kon overhellen, bleef het chassis zélf recht staan. Mede dankzij de smalle banden, de relatief hoge rijhoogte en het lage gewicht kon je met eend behoorlijk van de gebaande paden af. De Citroën Méhari wordt beschouwd als een van de meest iconische auto’s in de autogeschiedenis. Al zit de schoonheid ervan vooral in de eenvoud: veel meer dan vier wielen, een paar stoelen, een motor en blik is het uiteindelijk niet. In deze blog zoomen we voor de gelegenheid even in op deze briljante personenauto van Citroën.

Afgeleide 2CV

De Méhari zag in 1968 het levenslicht als afgeleide van de Dyane, die op zijn beurt dan weer afstamde van de 2CV. Die laatste is natuurlijk welbekend als de geit of het eendje in Nederland. De Méhari moest een meer utilitaire versie worden van de 2CV, een gebruiksvoorwerp als het ware. Dat draaide niettemin anders uit: de wagen werd net heel populair als plezierauto en dat tot in de meest mondaine Franse badplaatsen. De naam Méhari verwijst naar een Noord-Afrikaans ras dromedarissen. Dat moest duidelijk maken dat de auto geschikt was voor eender welk terrein. Iets wat uiteindelijk niet alleen particulieren, maar ook avontuurlijke rallyrijders en zelfs het Franse leger wisten te appreciëren. De wagen kon bovendien wel wat gewicht dragen: tot wel 400 kilogram.

Constructie

De Méhari is gebaseerd op het chassis en de motor van een Citroën 2CV, met daarop een frame dat de koets vervaardigd uit ABS-kunststof draagt. De auto was ontworpen door een grote plastic-fabrikant, vandaar het gebruik van kunststof. De Méhari werd zowel geleverd met voorwielaandrijving als vierwielaandrijving. Al is de versie met aandrijving op de vier wielen, de Méhari 4x4, een absolute zeldzaamheid. Er zijn er slechts 1.300 van gemaakt. Ook opvallend waren de vele kleuren met indrukwekkende namen als Hopi (rood), Montana (groen), Kalahari (beige), Tibesti (gifgroen), Kirghiz (oranje), Hoggar (roomwit), Atacama (geel) en Azur (wit met blauw).

Latest Posts

Auto Huren Roemenie

Published Jan 24, 24
7 min read

Auto Huren Culemborg

Published Jan 24, 24
4 min read